Splnomocnenie na odhlasenie auta dlzka platnosti

Ukázať 9 vlákien odpovedí
  • Autor
    Príspevky
    • #895
      AvatarYozef
      Návštevník

      Chcem sa spitat ako dlho akceptuju dopravaci splnomocnenie pri odhlasenia auta???Myslim to ze predavam auto dal som splnomocnenie na kamarada aby ked preda,aby proste odhlasil auto a neviem ako dlho,to plati???Som sa pital aj dopravakov jeden povedal 2mesiace,druhy 3mesiace,a treti nevedel,takze sami nevedia,tak sa pytam vas ake mate skusenosti???

    • #1002
      Avatarja
      Návštevník

      Ak na splnomocnení nie je uvedený dátum platnosti tak neobmedzene.

    • #4177
      AvatarOľga Sárkoziová
      Návštevník

      Po prepise vozidla som obdržala len veľký TP.Kedy dostanem malý TP ? Pri preberaní veľkého nám to nebolo vysvetlené.
      Ďakujem !
      Oľga Sárkoziová.Prešov

    • #4236
      Avataradministrátor
      Keymaster

      Malý technický preukaz Vám do 30 dní prinesie bezplatne kuriér.

    • #4404
      AvatarAdriana
      Návštevník

      Prosím viete mi poradiť, ako odvolať splnomocnenie na odhlasenie auta na moje meno? Kupnopredajna zmluva sa síce spisala, ale auto sme nakoniec nevzali. Zabudli sme si vypýtať splnomocnenie späť. Predajca mi povedal, že ho roztrhal a zahodil ale aj tak by som bola pokojnesia, ak by sa dala zrušiť platnosť splnomocnenia. Ďakujem za odpoved

    • #4518
      Avatarmaria
      Návštevník

      Pomôžte mi prosím. Ja som kupila auto a predávajuci odomna chce nejake splnomocnenie aby som isla na matriku ho splnomocnit. viem to dat potvrdit aj bez jeho podpisu? pretože nasla som splnomocnenie a mám len kupno predajnu zmluvu. Auto už mám aj papiere a aj on má peniaze len ked pojde on odhlasit auto tak kto podáva to splnomocnenie lebo je to 200 km k nemu tak neviem či aj on musí byt na matrike.

    • #4521
      AvatarNika
      Návštevník

      Dobrý večer chcem sa spytat dostala som od otca auto s tym ze si ho mozem orepisat na seba… Vybavili sme aj splnomocnenie na zmenu v TP… Vybavovalo sa splnomocnenie 4.11 ešte som si ho ale nedala prepisat na seba je platné toto splnomocnenie aj na meaiac december ďakujem

    • #4874
      Avatarja
      Návštevník

      splnomocnenie je neobmedzené…

      Zákon č. 40/1964 Zb.
      Občiansky zákonník:

      § 33b

      (1) Plnomocenstvo zanikne

      a) vykonaním úkonu, na ktorý bolo obmedzené,

      b) ak ho splnomocniteľ odvolal,

      c) ak ho vypovedal splnomocnenec,

      d) ak splnomocnenec zomrie.

      (2) Plnomocenstvo zaniká smrťou splnomocniteľa, ak z jeho obsahu nevyplýva niečo iné. Zánikom právnickej osoby, ktorá je splnomocnencom alebo splnomocniteľom, zaniká plnomocenstvo len vtedy, ak jej práva a záväzky neprechádzajú na inú osobu.

      (3) Splnomocniteľ sa nemôže platne vzdať práva plnomocenstvo kedykoľvek odvolať.

      (4) Dokiaľ odvolanie plnomocenstva nie je splnomocnencovi známe, majú jeho právne úkony účinky, ako keby plnomocenstvo ešte trvalo. Na toto ustanovenie sa však nemôže odvolávať ten, kto o odvolaní plnomocenstva vedel alebo musel vedieť.

      (5) Ak splnomocniteľ oznámil inej osobe, že udelil plnomocenstvo splnomocnencovi na určité úkony, môže sa voči nemu dovolávať odvolania plnomocenstva, len ak jej toto odvolanie oznámil pred konaním splnomocnenca, alebo keď táto osoba v čase konania splnomocnenca o tomto odvolaní vedela.

      (6) Ak splnomocniteľ zomrie alebo ak splnomocnenec vypovie plnomocenstvo, je splnomocnenec povinný urobiť ešte všetko, čo neznesie odklad, aby splnomocniteľ alebo jeho právny nástupca neutrpel ujmu na svojich právach. Úkony takto urobené majú rovnaké právne účinky, ako keby zastúpenie ešte trvalo, pokiaľ neodporujú tomu, čo zariadil splnomocniteľ alebo jeho právni nástupcovia.

    • #5151
      AvatarRoman
      Návštevník

      Dobry vecer.. Mama dala splnomocneneie znamemu na predaj auta a ona s jej uz ani neozval a nema ani peniaze ani auto.. Da sa zisstit ci auto bolo uz predane ??MOmentalne some v zahranici a nemame moznost dostat sa na SK.

    • #5303
      AvatarTimotej
      Návštevník

      Môžem otázku? Ak som predal auto a mám splnomocnenie z dátumom kedy bolo vytvorené na matrike a už dátum je mesiac starý musím ísť spraviť nový alebo mi to este platí?

Ukázať 9 vlákien odpovedí
  • Musíte byť prihlásený, aby ste mohli odpovedať na túto tému.